Grillowana kaczka 320 metrów pod ziemią

Udostępnij

Kopalnia Guido to miejsce, w którym organizowane są wydarzenia kulturalne i artystyczne. Flagowe projekty obiektu to Muzyka na Poziomie i Teatr na Poziomie — cykliczne imprezy odbywające się pod ziemią, w niezwykłej atmosferze kopalnianych przestrzeni. INDUSTRIADA 2012 pokazuje, że 320 metrów pod ziemią można, z równym powodzeniem, zorganizować wykwintną kolację.

Do udziału ar kolacji zaproszeni zostali dziennikarze lokalnych mediów, laureaci konkursów, przedstawiciele obiektów należących do Szlaku Zabytków Techniki oraz osoby odpowiedzialne za przygotowanie INDUSTRIADY 2012.

Po emocjonującym zjeździe górniczą windą na poziom 320, goście zasiedli przy stole, na którym dominowały industriadowe akcenty. Szef kuchni na oczach uczestników przygotowywał potrawy. Goście zapraszani byli do wspólnej zabawy „w kuchni”. Można było wcielić się w rolę pomocnika kucharza i własnoręcznie udekorować podawane dania.

W Hali Kompresorów rozpoczęta się prawdziwa industrialna uczta. Zapach grillowanego fileta z kaczki, podawanego w przyprawach korzennych w sosie malinowym z chilli rozchodził się po wszystkich kopalnianych korytarzach.

Ta strona wykorzystuje pliki cookie

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies kliknij "Akceptuję". Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce.